اس اس اچ چیست/کاربرد ssh برای مدیریت سرور/اتصال امن ssh سرور/پروتکل امن


پروتکل ssh چیست؟ این سوال معمولا برای افرادی که کم کم در حال پیش رفتن به سمت لینوکس و یادگیری مدیریت سرور هستند پیش می آید، زیرا که هر روز واژه ssh را خواهند شنید. اس اس اچ مختصر شده ی secure shell و در واقع یک پروتکل امن برای اتصال ایمن و مطمئن کاربر با سرور می باشد.

وظیفه ssh چیست و برتری آن نسبت به سایر پروتکل ها در چیست؟

وظیفه پروتکل ها ایجاد راهی امن برای ارسال اطلاعات از سمت کلاینت ها به سمت سرور ها می باشد، همانطور که می دانید ما پروتکل های بسیار زیادی داریم اما اینکه استفاده بسیاری از پروتکل ssh روی سرور ها مشاهده میشود ویژگی و امتیاز ویژه رمزنگاری کردن اطلاعات قبل از ارسال به سرور ها می باشد که پس از ورود اطلاعات به سرورها آنها را بازگشایی می کند(کاملا بصورت اتوماتیک و هوشمندانه توسط ssl) همین مزیت ssh نسبت به سایر پروتکل ها است که در میان عموم مدیران سرور بسیار محبوب شناخته شده است.

پروتکل ssl تحت استاندارد LEFT یا همان Internet Engineering Task Force  نیز می باشد که از سال 1986 بسیاری از پروتکل های موجود را زیر نظر خود قرار داده است.

پروتکل ssh چیست

پروتکل ssh چیست

انواع نسخه های پروتکل SSH :

پروتکل SSH در حال حاضر در دو نسخه SSH-1 و SSH-2 ارائه می گردد که ای دو نسخه بصورت پیش فرض سیستمی روی تمامی سیستم عامل ها فعال می باشد، مگر در صورتیکه مدیر مربوطه اقدام به تغییراتی در فایل کانفیگ و اجبار استفاده به یکی از موارد فوق را به سیستم امر کنند.

دستور ssh نمایش نسخه ssh سرور:

برای این منظور کار ساده ای پیش رو دارید، وارد محیط ssh سرور خود شوید و دستور زیر را اجرا کنید:

ssh -v

تفاوت بین نسخه های مختلف ssh در چیست؟

قطعا تا به اینجای کار برای شما هم این سوال پیش آمده است که تفاوتی میان این دو نسخته از ssh وجود دارد!

در پاسخ به این سوال می توان گفت: هر دو نسخه ssh در حوزه تایید کاربر فعال(User Authentication) اند که با هم متفاوت هستند.

SSH-1 گستره وسیع تری از متدهای تائید کاربر را پوشش می دهد، اما از اتصال همزمان در اکثر اونها پشتیبانی نمی کند. هر چند در SSH-2 شاهد متدهای RhostsRSA ، Kerberos و TIS نیستیم، اما در مقابل با بهره گیری از متد قدرتمند PublicKey و توسعه اون (DSA, RSA*, OpenPGP) توانسته است کاملا نیاز کاربران را رفع نماید.

ضمن این که از اتصال همزمان نیز کاملاً پشتیبانی می کند. تفاوت مهم دیگر SSH-1 در قیاس با SSH-2 بحث امنیت است که در برخی اتصال ها فرصت حملات ورودی (Insertion Attack) را ایجاد می نماید.

مانند اف تی پی، برای اتصال به SSH هم روش های مختلفی وجود دارد. اما اگر از سیستم عامل ویندوز برای اتصال به سرور لینوکسی خود استفاده می کنید، نرم افزار PuTTY این کار را برای شما آسان کرده است. وقتی که PuTTY را اجرا کنید، صفحه ی پیکربندی نمایان می شود. ابتدا باید نام میزبان (آدرس آی پی) و سرویس دهنده SSH که میخواهید به آن متصل شوید (مثلا example.com) را وارد کنید. اگر فقط آدرس IP را میدانید،میتوانید فقط از آدرس IP استفاده کنید. اگر متناوباً از این تنظیمات استفاده مینمایید، میتوانید یک پروفایل PuTTY ایجاد کرده و این تنظیمات را در آن ذخیره نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس : 34220129 - 017

info@javangostar.ir